Gyakran ismételt kérdések

Reméljük, hogy minden kérdésedre választ kapsz itt, de ha mégsem, akkor írj nekünk bátran az info@orrfilter.hu email címre, és szívesen segítünk!

Mi az, hogy orrfilter?

A WoodyKnows® orrfilter két összekapcsolt kis szilikon puhaságú gyűrű, melyben ultrafinom filter található. Az orrodba helyezve szinte észrevétlen marad, közben pedig kiszűri a nemkívánatos részecskéket (polleneket, port, légszennyező anyagokat) a levegőből, így az orrodba már csak a tiszta levegő kerül.

Hogy működik?

A kis szilikongyűrűben olyan sűrű szövésű – szintetikus vagy fém – filter található, mely a levegőben lévő szennyező vagy nem kívánatos részecskéket kiszűri az orrba érkező légáramból. Attól függően, hogy milyen méretű részecskéket kívánunk kiszűrni, sűrűbb vagy lazább szerkezetű filtert használunk. Némelyik orrfilter szálai elektrosztatikusan is fel vannak töltve a nagyobb hatékonyság érdekében. Bővebb információt az orrfilter használat menüpont alatt találhatsz.

Honnan tudom, hogy milyen méretű orrfilter való nekem?

A WoodyKnows® orrfilterek négy méretben kaphatóak: S, M, L és XL. Ezek pontos méretét illetve a méretválasztást a webáruházban az egyes termékleírásokban, vagy ezen a linken is megtalálod.

Általánosságban elmondható, hogy nőknek az S és esetleg M méretet, férfiaknak az L és esetleg XL méret szokott illeni, de mindenképpen javasoljuk a pontos méretvételt, illetve első vásárlás esetén az S-XL próbacsomag vásárlását (termékeknél a méret választásnál találod), melyben megtalálható mind a négy méretből egy-egy darab (illetve mindegyik mérethez egy-egy csere filter is), így letesztelheted, hogy melyik illeszkedik a legjobban.
Felhívjuk figyelmedet, hogy a kibontott, kipróbált darabokat higiéniai okokból nem áll módunkban visszacserélni.

Ha nem jó a méret, visszaküldhetem?

Sajnos a kibontott, kipróbált darabokat higiéniai okokból nem áll módunkban visszacserélni. Viszont ha még nem bontottad ki a dobozt, de meggondoltad magad, akkor nyugodtan visszaküldheted, és mi visszatérítjük az árát. Ennek pontos részleteit az  ÁSZF-ben találod.

Hogy kell az orrba helyezni?

A részletes használati útmutató tekintsd meg a Használat menüpont alatt, ott mindenre válaszolunk, illetve megtekintheted a kérdéskörhöz kapcsolódó videókat is.

Kényelmes a használata?

Röviden szólva: igen smile Bővebben kifejtve: első pillanatban kicsit szokatlan vagy furcsa lehet, hogy valami van az orrodban. De ha jó méretet választottál, akkor a puha, jól illeszkedő alapanyagok miatt ez az érzés hamarosan szinte teljesen eltűnik.
Eddigi vásárlói visszajelzések alapján azt tapasztaltuk még, hogy van, akinél evés közben kényelmetlenebb, rágáskor ki akar csúszni. Ha ilyet tapasztalsz, javasoljuk, hogy étkezés idejére vedd ki az orrfiltert.

Mi alapján válasszak az orrfilter típusok közül?

A típusválasztásnál a legfontosabb kérdés, hogy mire szeretnéd használni. A legfontosabb tudnivaló, hogy a szűrőhatékonysággal fordítottan arányosan változik a légáteresztő képesség. Tehát minél több mindent képes kiszűrni, annál inkább érezhető, hogy kevesebb levegő jut egy-egy lélegzettel. Ezek kiemelkedően jó légáteresztő képességű szűrők, de nyilván minél kisebb a légellenállás, annál jobb.

Allergiára és por ellen az Ultra légáteresztő és a Szuper légáteresztő orrfiltereket, finom por, szmog és munkahelyi légszennyezés esetén a Szuper Légáteresztő és Magas Védelem orrfiltereket ajánljuk.

 

 

Kapok majd benne levegőt?

Természetesen igen. Az Ultra (kék) légáteresztő orrfilter biztosítja a legkönnyebb légzést, a Szuper (sárga) légáteresztő minimálisan kevesebbet, a Magas Védelemnél pedig már egyértelműen érezni lehet, hogy nem teljesen zsabad a levegő áramlása.

Általánosságban elmondható, hogy a mindennapi tevékenységhez és könnyű mozgáshoz (séta, városi kerékpározás, gyorsgyaloglás, könnyű munkavégzés) elegendő és megfelelően könnyű légzést tesz lehetővé, de intenzív sportolásnál, magas pulzusszám mellett végzett tevékenység esetén már kevésnek érezheted a beáramló levegőt.

Használata mellett tudok majd orrot fújni?

Ha orrot kell fújnod, akkor először távolítsd el az orrfiltert, majd fújd ki az orrod. Ha lehetőséged van rá, akkor az orrod ki is öblítheted egy kis langyos vízzel. Majd a tiszta, száraz orrodba helyezd vissza a szintén tiszta és száraz orrfiltert.
Az első használat előtt is tedd ugyanezt, hiszen ha nem tiszta, hanem irritált az orrnyálkahártyád, akkor folyni fog az orrod, és az orrfiltert nem fogod tudni olyan hatékonyan használni.
Ha viszont az orrod tiszta, az orrfilter fel fogja tartóztatni az irritáló anyagokat, így nem lesz szükség orrfújásra, legalábbis biztos nem gyakran.

Munkavédelmi eszközként használható?

Mivel azt orrfilter csak az orrodon keresztül beszívott levegőt tisztítja, a szájon át vett levegőt nem, ezért hivatalos munkavédelmi eszközként nem megfelelő.
Ettől függetlenül ha porral járó munkát végzel (pl asztalos munkák, építőipar, nagytakarítás) és nem akarsz kényelmetlen maszkot viselni, akkor jó megoldás az offilter: hatékony és kényelmes megoldás, főleg, ha megállod, hogy ne a szádon keresztül vegyél levegőt.

Tényleg használ? Tesztelte ezt valaki?

Tényleg. A filterek hatékonyságát független laboratóriumban is vizsgálták, melynek eredményét itt láthatod:

orrfilter-kiszuri-a-alegszennyezo-anyagokat

Miből készült?

A filtert tartó keret puha (BPA- latex- és ftalát-mentes) műanyagból készült. Az Ultra Légáttersztő filter anyaga sűrű szövésű fémszövet, Szuper Légáteresztő filteré vékony  szintetikus szálkeverék, a Magas Védelemé nemszőtt szálréteggel borított elektorsztatikus szűrő.

Biztonságos a használata? Van mellékhatása?

Az orrfilterek keret anyaga (mely az orrnyálkahártyáddal és a bőröddel érintkezik) orvosi tisztaságú, BPA- latex- és ftalát-mentes műanyagból készült.
A termék biztonságosan használható, ismert mellékhatása nincsen. Ennek ellenére ha irritált, fájdalmas az orrnyálkahártyád, akkor érdemes megvárni a tünetek elmúlását.
A filter cseréjekor ügyelj arra, hogy a leírásnak megfelelően végezd el a műveletet, és megfelelően tedd vissza a filtert rögzítő keretet.

Mennyi ideig elég egy doboz?

A filtert tartó keret sokszor újra felhasználható. Ezt naponta mosd meg szappanos vízzel vagy tisztítsd meg 70%-os alkohollal. A filtert 1-3 naponta cserélni kell, a levegő szennyezettségétől és a használat mértékétől függően.

A dobozokban típustól függően 6-8 pár filter található, illetve kapható 12 darabos Ultra Légáteresztő cserefilter,24 darabos Szuper Légáteresztő cserefilter és 24 darabos Magas Védelem cserefilter is.

Kapható hozzá csere filter?

Igen, minden dobozban található csere filter, illetve ha az elfogyott, külön is tudsz vásárolni hozzá:  12 darabos Ultra Légáteresztő cserefilter,24 darabos Szuper Légáteresztő cserefilter és 24 darabos Magas Védelem cserefilter.

Mennyire látszik majd, hogy orrfilter van az orromban?

A filtert tartó keret puha, átlátszó műanyagból készül, így egyes szemszögekből egyáltalán nem látszik, vagy ha igen, akkor is csak egy vékony átlátszó csík.

A WoodyKnows orrfilterrel sportolni is lehet?

Általánosságban elmondható, hogy a mindennapi tevékenységhez és könnyű mozgáshoz (séta, városi kerékpározás, gyorsgyaloglás, könnyű munkavégzés) elegendő és megfelelően könnyű légzést tesz lehetővé, de intenzív sportolásnál, magas pulzusszám mellett végzett tevékenység esetén már kevésnek érezheted a beáramló levegőt, de ez egyénenként eltérő.

Kismamák és gyerekek is használhatják?

Mivel teljesen gyógyszermentes, illetve bőrbarát anyagból készült, bátran ajánljuk kismamáknak, mert nincs mellékhatása.

Gyerekek is használhatják, de a méretsajátosságok (kis gyerekek számára még túl nagy lehet a legkisebb méret is) és használatból fakadó sajátosságok miatt (kis alkatrészek orrba helyezve) 10-12 éves kortól ajánljuk.

Szabad, illetve hogy szabad tisztítani az orrfiltert?

A filtert tartó keret újra felhasználható. Ezt naponta mosd meg szappanos vízzel vagy tisztítsd meg 70%-os alkohollal.

A filtert 1-3 naponta cserélni kell, a levegő szennyezettségétől és a használat mértékétől függően.

A filterek mosását nem ajánljuk, mert elveszítik szűrési hatékonyságukat.

Mennyi időnként kell cserélni a filtert?

A filtert 1-3 naponta cserélni kell, a levegő szennyezettségétől és a használat mértékétől függően. A dobozokban típustól függően 6-8 pár filter található, illetve kapható 12 darabos Ultra légáteresztő cserefilter és 24 darabos Szuper légáteresztő csere filter.

Mi a helyzet, ha vásárlás után meggondolom magam?

Ha a vásárlást követő 14 napon belül meggondolod magad, a terméket visszaküldheted, és mi visszatérítjük az árát. Viszont higiéniai okok miatt csak bontatlan csomagolású terméket áll módunkba visszavenni. A részletes leírást az Általános Szerződési Feltételekben találod.

Milyen szállítási módokat választhatok, és mennyibe kerülnek?

A csomagokat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz vagy az általad kiválasztott csomagpontra.
A futárszolgálatos szállítás díja 1100 Ft, a csomagpontra szállítás 960 forintba kerül.

Bővebb információt a Fizetés és szállítás valamint az Általános Szerződési Feltételek menüpontok alatt találsz.

Milyen fizetési módot választhatok vásárláskor?

Vásárlásod árát bankkártyával  vagy utánvéttel tudod kiegyenlíteni.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg, bankkártya adatok hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, AmericanExpress és Barion Tárca.

Az utánvétes fizetés választásakor a futárnak vagy a csomagponton fogsz készpénzben fizetni. Egyes csomagpontokon a bankkártyás fizetési mód is elérhető, de ezt nem tudjuk garantálni.

Az utánvétes fizetés díja 300 Ft, melyet a számlád végösszege már tartalmazni fog.

Bővebb információt a Fizetés és szállítás valamint az Általános Szerződési Feltételek menüpontok alatt találsz.

Ki gyártja?

A WoodyKnows® orfiltert az amerikai M&M Pure Air Systems LLC gyártja, a termékek a kínai gyárában készülnek.