Pollentérkép egész Európáról – mielőtt nyaralást foglalnál, nézd meg!

Ha pollenallergiás vagy, akkor a nyaralás tervezésénél nem csak az a szempont, hogy hová szeretnél menni, melyik úti cél vonz, vagy mire van pénzed, hanem legalább olyan fontos az is, hogy hol nem fogsz pollenallergiától szenvedni. És hogy még véletlen se szaladj bele olyan esetbe, hogy itthon már / még nincs szezon, de a kiválasztott úti cél nem csak tárt karokkal, de magas pollenkoncentrációval is vár. 

Interaktív pollentérkép Európáról

Ezen az oldalon már hónapokra előre meg tudod nézni, hogy melyik országban, melyik régióban milyen magas az egyes allergén növények pollenszórása.

A legördülő menüből először válaszd ki az allergia típusát (angolul vagy németül érhető el a szolgáltatás, de egy fordító program is a segítségedre lehet. Most a pázsitfüvek “grasses”, majd augusztustól a parlagfű “ragweed” növények a legaktuálisabbak), a második menüből pedig a keresett hónapot – és máris láthatod, hogy Európa-szerte milyen a pollenhelyzet.

Persze ez csak egy nagy vonalakban történő tájékoztatás, mert a pollenkoncentráció nagyban változhat például a tengerszint feletti magasságtól vagy a vízpart, tengerpart közelségétől is.

Következő cikkeinkben adunk pár konkrét ötletet is külföldi és belföldi nyaraláshoz!

7 úti cél pollenallergiásoknak Európában

 

Tudtad?

 

A WoodyKnows orrfilter használatával kint tarthatod a polleneket – akkor is, amikor épp nem utazol sehová.
Pollenmentes levegő itthon is!

Bizonyítottan hatékony és nincs mellékhatása. Ráadásul alig látszik. Nézd meg a használatát vagy tekintsd meg a termékeket!

Allergiás vagy? A kutatók szerint kisebb eséllyel leszel rákos.

Létezhet a pollenallergiának jó oldala is? A friss kutatás szerint a pollenallergiában szenvedők szervezetében kisebb eséllyel fejlődnek ki bizonyos rák típusok. Az Amerikai Rákkutatási Intézet 2019-ben publikált munkája azt vizsgálta, hogy van-e valamilyen összefüggés a légúti allergiák és a rák kialakulásának esélye között.

Penészgomba allergia – lehet, hogy nem is (csak) a pollenekre vagy allergiás?

Allergiás tünetek esetén – orvosi diagnózis és allergiateszt hiányában – legtöbbször az allergén növények pollenjeit hibáztatjuk. Pedig lehet, hogy nem is pollenek, hanem spórák okozzák a tüneteket. Gomba spórák. Mi több: kutatások azt mutatták, hogy a pollenallergiások mintegy 6%-a párhuzamosan a kültéri allergén gombákra is érzékeny.

7 úti cél pollenallergiásoknak Európában

Merre induljunk, ha pollenallergiásak vagyunk? Mutatjuk a legjobb európai nyaraló helyeket, ahol nem csak pihenhetünk, de az allergia elől is elmenekülhetünk egy időre.
Ha teheted, időzítsd úgy a nyaralásod, hogy akkor utazz el, amikor az allergiád a legerősebb, és válassz olyan úti célt, ahol nem kell magas pollenszennyezettségtől tartanod.Ha teheted, időzítsd úgy a

Pollenallergia és terhesség – milyen gyógyszert lehet szedni, és milyen biztonságos alternatívák léteznek?

Mit tehetünk, ha várandósság alatt a pollenallergia tünetei jelentkeznek? Milyen természetes megoldások vannak, melyek nem veszélyeztetik a magzatot? Lehet gyógyszert szedni, és ha igen, melyiket? Melyik gyógyszer nem árt a magzanak?

Párkapcsolat és allergia – mindkét félnek nehéz

Milyen együtt élni egy pollenallergiással? Hogyan befolyásolhatja az allergia a párkapcsolatot? Olyan aspektusa ez az allergiának, amelyről keveset beszélünk, de sokakat érint. A rosszkedvű allergiás, akit még az ág is húz, és a frusztrált másik fél, aki nem érti, hogy a másiknak miért van állandóan valami baja.
Lássuk csak a leggyakoribb problémákat és a legjobb megoldásokat, mellyel enyhíteni lehet őket.

Úti célok pollenallergiásoknak Magyarországon

Korábbi cikkeinkben már bemutattuk, hogy hol tájékozódhatunk az európai pollenhelyzetről, illetve egy másik írásban konkrét európai úti célokat is ajánlottunk, ahová elmenekülhetünk egy időre a pollenek elől. Most pedig azt fogjuk megmutatni, hogy ha parlagfű szezonban az ország határain belül keresel nyaraló helyet, mi lehet a legjobb választás.

Pollennaptár

Allergiás tüneteket nem csak a parlagfű pollenje okozhat. Szinte egész évben megtalálható a levegőben olyan növények pollenje, mely allergiás tünetekhez vezet. Íme az egész éves pollennaptár, illetve a legerősebb allergének részletes ismertetése.

Poratka allergia oka, tünetei és diagnosztizálása

Poratka, a hívatlan lakó, aki nagy eséllyel megtalálható nálad is. Ha meg akarsz szabadulni tőle – és az allergiádtól – először jó, ha megismered.
Tudj meg mindent a háziporatka allergiáról – 2 részes átfogó cikksorozat.

Pollentérkép Európa – Hová menjünk allergiaszezonban nyaralni?

Ha pollenallergiás vagy, akkor a nyaralás tervezésénél nem csak az a szempont, hogy hová szeretnél menni, melyik úti cél vonz, vagy mire van pénzed, hanem legalább olyan fontos az is, hogy hol nem fogsz pollenallergiától szenvedni. És hogy még véletlen se szaladj bele olyan esetbe, hogy itthon már / még nincs szezon, de a kiválasztott úti cél nem csak tárt karokkal, de magas pollenkoncentrációval is vár.

Ez érdekes, ezt megosztom!