WoodyKnows® orrfilter. Pormaszk helyett.

→ hatékony védelem

→ kényelmes

→ nem fülledsz be alatta

→ szinte láthatatlan

→ a szád szabadon marad, tudsz beszélni

 

WoodyKnows® orrfilter
por ellen

→ hatékony védelem

→ kényelmes

→ nem fülledsz be alatta

→ szinte láthatatlan

→ a szád szabadon marad, tudsz beszélni

u

Mi az az orrfilter?

Két apró, összekapcsolt szilikongyűrű, melyben ultrafinom filter található. Az orrodba helyezve szinte észrevétlen lesz úgy saját magad, mint a környezeted számára. A gyűrűben található filterek cserélhetők.

És mire való?

Az orrfilter használatával kint tarthatod az orrodba érkező durva és finom porokat, így porral járó munkavégzés esetén is tiszta levegőt szívhatsz az orrodon át.

Miért jó nekem?

Azért jó, mert kényelmesebb, mint a pormaszk, nem fülledsz be alatta, könnyen tudsz beszélni is, így valószínűleg tényleg viselni is fogod.

Ajánljuk porral és szilárd részecske szennyezéssel járó munkavégzés esetén.

Nem szereted a maszkot, mert befülledsz alatta, és hosszú távú viselése kényelmetlen?

Esetleg nem is használsz maszkot, pedig tudod, hogy kellene?

A WoodyKnows® orrfilter kiemelkedő védelmet nyújt számodra, mert kiszűri az orrodba érkező légáramból a szennyező anyagokat, de viselése kényelmes, akár egész nap hordható. Ráadásul szinte nem is látszik.

” Fémipari cégnél dolgozom, munka közben használom az orrfiltert. Megdöbbentett, hogy műszak végére milyen sok szennyeződést gyüjtőtt össze a filter. “

József

Mégis hogy kell használni? És mennyire látszik?

Nézd meg ezt a rövid, 30 másodperces videót a használatáról. Hosszabb videókat az orrfilter használat menüpont alatt találsz!

Felhasználási területek

Faipari munkákhoz

Építkezéshez

Nagytakarításhoz

Műkörmös, manikűrös munkához

Mennyire hatékony megoldás por ellen?

 

Az orrfilter hatékonyságát független laboratóriumi tesztek bizonyítják, ennek ellenére nem hivatalos munkavédelmi eszköz,  úgyhogy nem arra buzdítunk, hogy hagyd el a kötelezően előírt egyéni védőeszközök használatát. Hobbi célra ajánljuk, illetve azokra az esetekre, amikor nincs előírva légzésvédelem, de te mégis tennél az egészségedért, és a szájmaszknál kényelmesebb és a hétköznapokban jól használható alternatívát keresel.

nelson200
SGS200

Kiszűri az orrod légáramába érkező port

Könnyű, szabad légzés az orrodon át

N

Független laborban tesztelve

Kényelmes és gyorsan megszokható viselet

Nincs mellékhatása

Termékek por ellen

WoodyKnows® Magas Védelem orrfilter

pormaszk-helyett-kenyelmes-orrfilter
3 db keret és 6 pár cserefilter

5500 Ft

WoodyKnows® Magas Védelem cserefilter

por-forgacs-ellen-szur
24 pár cserefilter

5500 Ft

WoodyKnows® Szuper Légáteresztő orrfilter

orrfilter szuper
3 db keret és 6 pár cserefilter

5500 Ft

WoodyKnows® Szuper Légáteresztő Cserefilter

cserefilter orrfilter szmog
24 pár cserefilter

5500 Ft

Melyik terméket válaszd?

A Magas Védelem (zöld) típus vékony, elektrosztatikusan feltöltött szintetikus szálkeverékből készül, melyet nylon szálak rögzítenek. Ez a leghatékonyabb típus (lsd fenti táblázat), és kiemelkedően jó konstrukció.

A magas szűrőhatékonyság miatt azonban  – ugyanúgy, mint a maszkok esetében is – a légellenállása is nagyobb. Ez azt jelenti, hogy – a másik orrfilterrel ellentétben – itt már érezni fogod, hogy nem áramlik olyan szabadon a levegő.

Normál orrlégzéshez elegendő, de ezt a típust intenzív sportoláshoz nem ajánljuk, de könnyű fizikai munkához, mindennapi tevékenységhez vagy alacsony intenzitású mozgáshoz jól használható.

A Szuper Légáteresztő orrfilter (sárga) egyszerűbb kialakítású (nincs hozzá fekete rögzítő keret), a filter elektrosztatikusan feltöltött, habosított szintetikus anyag. Szűrőhatékonysága az előző típushoz képest alacsonyabb, de jobb légáteresztő képességű.

Pénztárca barát tipp: a már meglévő orrfiltereidhez vásárolhatsz gazdaságos kiszerelésű, 24 darabos cserefilter csomagokat! A cserefilter csomag önmagában nem használható, csak a normál csomagban található kerettel.

Ezt a két orrfilter típust ajánljuk porral járó munkavégzéshez. Az összes terméket a Termékek menüpont alatt találod →

A WoodyKnows® márka

A WoodyKnows® termékeket a M&M Pure Air Systems LLC gyártja. A 2006 óta fennálló cég termékeit 40 országban forgalmazzák és alkalmazzák nagy sikerrel.

Cégünk a WoodyKnows® termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója, webshopunkban megtalálhatod további termékeiket: orrfiltereket allergia, szmog, porral járó munkavégzés esetére, valamint orrgyűrűt horkolás ellen.

Hogy működik, mit kell tudnom róla?

Hogy működik?

A kis szilikongyűrűben olyan sűrű szövésű – szintetikus vagy fém – filter található, mely a levegőben lévő szennyező vagy nem kívánatos részecskéket kiszűri az orrba érkező légáramból. Attól függően, hogy milyen méretű részecskéket kívánunk kiszűrni, sűrűbb vagy lazább szerkezetű filtert használunk. Némelyik orrfilter szálai elektrosztatikusan is fel vannak töltve a nagyobb hatékonyság érdekében. Bővebb információt az orrfilter használat menüpont alatt találhatsz.

Kapok majd benne levegőt?

Természetesen igen.
Általánosságban elmondható, hogy a mindennapi tevékenységhez és könnyű mozgáshoz, munkavégzéshez  elegendő és megfelelően könnyű légzést tesz lehetővé, szinte észre sem veszed. A maszkhoz képest pedig jóval könnyebb légzést tesz lehetővé az orrodon át. Arra figyelj, hogy ne a szádon keresztül vedd a levegőt, hiszen azt az orrfilter nem védi.
Intenzív, magas pulzusszám mellett végzett tevékenység esetén már kevésnek érezheted a beáramló levegőt.

Biztonságos a használata? Van mellékhatása?

Az orrfilterek keret anyaga (mely az orrnyálkahártyáddal és a bőröddel érintkezik) orvosi tisztaságú, BPA- latex- és ftalát-mentes műanyagból készült.

A termék biztonságosan használható, ismert mellékhatása nincsen. Ennek ellenére ha irritált, fájdalmas az orrnyálkahártyád, akkor érdemes megvárni a tünetek elmúlását. Ha asztmád is van, az orrfilter használatáról mindenképp konzultálj orvosoddal.

A filter cseréjekor ügyelj arra, hogy a leírásnak megfelelően végezd el a műveletet, és megfelelően tedd vissza a filtert rögzítő keretet.

Az orrfilter használható munkavédelmi eszköz helyett?

Az orrfilter hatékonyságát független laboratóriumi tesztek bizonyítják, ennek ellenére nem hivatalos munkavédelmi eszköz,  úgyhogy nem arra buzdítunk, hogy hagyd el a kötelezően előírt egyéni védőeszközök használatát.
Hobbi célra ajánljuk, illetve azokra az esetekre, amikor nincs előírva légzésvédelem, de te mégis tennél az egészségedért, és a szájmaszknál kényelmesebb és a hétköznapokban jól használható alternatívát keresel – olyas valamit, amit tényleg használsz is.

Honnan tudom, hogy milyen méretű orrfilter való nekem?

A WoodyKnows® orrfilterek négy méretben kaphatóak: S, M, L és XL. Ezek pontos méretét illetve a méretválasztást a webáruházban az egyes termékleírásokban találod. Általánosságban elmondható, hogy nőknek az S és esetleg M méretet, férfiaknak az L és esetleg XL méret szokott illeni, de mindenképpen javasoljuk a pontos méretvételt, illetve első vásárlás esetén az S-XL próbacsomag vásárlását (termékeknél a méret választásnál találod), melyben megtalálható mind a négy méretből egy-egy darab (illetve mindegyik mérethez egy-egy csere filter is), így letesztelheted, hogy melyik illeszkedik a legjobban.
Felhívjuk figyelmedet, hogy a kibontott, kipróbált darabokat higiéniai okokból nem áll módunkban visszacserélni.

Mennyi ideig elég egy doboz?

A filtert tartó keret sokszor újra felhasználható. Ezt naponta mosd meg szappanos vízzel vagy tisztítsd meg 70%-os alkohollal. A filtert 1-3 naponta cserélni kell, a levegő szennyezettségétől és a használat mértékétől függően. Ha például csak bent használod, vagy nem egész nap, akkor 3 napot is kibír, ha egész nap kint vagy, ahol nagyon magas a por szennyezettség, akkor egy nap alatt elhasználódhat.

A dobozokban típustól függően 6-8 pár filter található, illetve kapható 24 darabos  cserefilter csomag.

Kapható hozzá csere filter?

Igen, minden dobozban található csere filter, illetve ha az elfogyott, külön is tudsz vásárolni hozzá gazdaságos, 24 darabos kiszerelésben: Szuper légáteresztő csere filter és Magas Védelem cserefilter.

Hírlevélre feliratkozó törzsvásárlóinknak további kedvezményekkel is szoktunk kedveskedni.

Van még kérdésed? Kattints a Gyakran Ismételt Kérdések oldalra vagy látogasd meg a Használat menüpontot, reméljük, hogy ott minden kérdésedre választ kapsz. Ha mégsem, akkor írj nekünk bátran az info<kukac>orrfilter.hu címre, és szívesen segítünk!